Drives-Control je osnovan 1990. godine od grupe 20 djelatnika tadašnjeg Zavoda za regulaciju, dijela Elektrotehničkog instituta Rade Končar.

Područja naše djelatnosti su:

Trenutno zapošljavamo oko 25 djelatnika. Drives-Control je poznat i cijenjen u području našeg djelovanja a i šire u područjima naših partnera i kupaca: prehrambene industrije, šećerana, naftne industrije, vodovoda, energana, itd.

U tijeku prvih 10 godina Drives-Control je realizirao više od 300 referentnih instalacija u Hrvatskoj, Rusiji, Sloveniji, Češkoj, Turskoj i Iranu. Najveći broj instalacija izveli smo na osnovu vlastitih razvojnih koncepcija i proizvoda. Jedan broj tih instalacija realiziran je s partnerima, prvenstveno s firmama Lenze i Siemens.

Proširenjem djelatnosti s automatizacije na informatiku tvrtka je posljednjih godina doživjela značajan zamah. Preselili smo se s prvotne lokacije u nove i veće prostore. Ulaganjem u kvalitetne kadrove te školovanje u Americi i Nizozemskoj donijelo je nova informatička tržišta u Njemačkoj i Americi.

Posebne prednosti Drives-Controla pokazuju se pri rješavaju kompleksnih problema informatizacije i automatizacije kod onih kupaca u industriji koji istovremeno žele načiniti iskorake u oba ta područja pri povećanju svoje produktivnosti.

Drives-Control poklanja veliku pozornost napretku svojih djelatnika kroz permanentna školovanja kadrova te poslijediplomske studije. U tom smislu obučeni su kadrovi različitih profila - inženjeri, informatičari i ekonomisti. Upravo zato smo sposobni kompleksne probleme suvremenih firmi rješavati cjelovito, brzo, efikasno i racionalno.

Značajan dio aktivnosti posvećen je istraživačkom i znanstvenom radu, s brojnim svjetskim referencama u najuglednijim časopisima.

Osnovni podaci tvrtke:

Tvrtka:  DRIVES-CONTROL društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge
Sjedište:  Zagreb, Severinska 4
Ured:

 Zagreb, Poljana J. Andrassyja 2
 Zagreb, Puževa 13

OIB:  02537173297
Matični broj:  03604322

Matični broj
subjekta:

 080058474, Trgovački sud u Zagrebu
Temeljni kapital:  83.000,00 kuna, uplaćeno u cijelosti
Članovi uprave:  Milan Perkovac, zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Žiro račun:  2360000-11013222991
Poslovna banka:  Zagrebačka banka d.d., Paromlinska 2